Tunjevina začinjena bosiljkom s mahunama i paradajzom
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2018/04/tonno-con-pomodori-e-fagiolini-al-profumo-di-basilico.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
300 g crveni i žuti cherry-paradajz
300 g mahuna
bosiljak
1/2 čehna češnjaka
1 kašika gotovog pesto umaka
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
300 g crveni i žuti cherry-paradajz
300 g mahuna
bosiljak
1/2 čehna češnjaka
1 kašika gotovog pesto umaka
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2018/04/tonno-con-pomodori-e-fagiolini-al-profumo-di-basilico.jpg)
1. Skuhajte zelene mahune u slanoj vodi, ocijedite ih i pustite da se ohlade.
2. Izrežite paradajz na polovice i na četvrti, posolite, začinite s uljem, nasjeckanim češnjakom i bosiljkom; lagano promješajte i pustite da odstoji.
3. Rasporedite kuhane mahune na tanjir, dodajte tunjevinu i začinjeni paradajz uklonite češnjak.
4. Dodajte nekoliko listova bosiljka i ulja pomiješanog s umakom od pesta; odmah poslužite s hrskavim hljebom.