Tikvice punjene tunjevinom

SASTOJCI

za 4 porcije
6 srednjih i jednakih tikvica
3 x 80 g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s ljutom papričicom
1 luk
50 g ribanog parmezana
malo peršuna i mažurana
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJ VIŠE

    1. Cijele tikvice kuhajte 12 min u slanoj, kipućoj vodi. Uklonite krajeve i prerežite po dužini na pola. Kašikom izdubite meso i sjemenke i dobro izgnječite.

    2. Na maloj tavi s maslinovim uljem lagano pirjajte nasjeckani luk dok ne porumeni. Dodajte meso tikvice, pustite da upije arome nekoliko minuta, a zatim uklonite sa plamena. Meso tikvice lagano izgnječite vilicom, dodajte ocijeđenu tunjevinu, peršun i ribani parmezan i dobro promiješajte.

    3. Smjesom nadjenite lađice tikvica i pecite desetak minuta u vrućoj pečnici.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI