Omlet od tunjevine i luka

SASTOJCI

za 4 porcije
2 x 160 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
5 jaja
2 bijela luka ili 3 mlada luka
malo peršuna
2 kašike ribanog parmezana
1 lovorov list
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Operite i sitno narežite luk. Stavite u neprijanjajuću tavu nasjeckani luk, lovorov list, 30 g maslinovog ulja i prstohvat soli i papra. Pokrijte poklopcem i kuhajte na srednjem plamenu, miješajući često, dok luk ne omekša i postane proziran, ali ne smeđe.

    2. Nasjeckajte peršun i uklonite lovorov list iz luka. Umutite jaja u zdjeli s parmezanom i malo soli.

    3. U jaja dodajte dobro ocijeđenu tunu, peršun i luk.

    4. Zagrijte malo maslinovog ulja u neprijanjajućoj tavi promjera 24 cm. Kada je tava vruća, dodajte razmućenu smjesu od jaja i lagano promiješajte vilicom da se ravnomjerno skuha. Kad smjesa izgleda kao da se primila, preokrenite i kuhajte s druge strane, ako je potrebno, pokrijte je poklopcem.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI