Hljeb od tunjevine s nježnim zelenim umakom
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2018/12/Tunin-hlebcek-z-nezno-zeleno-omako-e1552466002304.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
3 krompira
2 kašike naribanog parmezana
2 jaja
velika stabljika peršina
3 fileta inćuna
1 kašika kapara
125 g jogurta
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
mekana zelena salata
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
3 krompira
2 kašike naribanog parmezana
2 jaja
velika stabljika peršina
3 fileta inćuna
1 kašika kapara
125 g jogurta
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
mekana zelena salata
sol
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2018/12/Tunin-hlebcek-z-nezno-zeleno-omako-e1552466002304.jpg)
1. Skuhajte, ogulite i zgnječite krompir. Pomiješajte ga s 1 jajetom, parmezanom i dobro ocijeđenom tunjevinom u glatku smjesu.
2. Zagrijte rernu na 200 °C.
3. Izlijte mješavinu na aluminijsku foliju te je oblikujte u štrucu. Zamotajte štrucu u foliju pazeći da su oba kraja dobro zatvorena. Pecite u vreloj pećnici 30-ak minuta.
4. Dok se štruca peče, skuhajte jaje i u blenderu ga pomiješajte s peršinom, inćunima, kaparima, uljem i prstohvatom soli. Dodajte jogurt i dobro promiješajte dok ne dobijete ukusni nježni umak. Pustite štrucu da se ohladi, narežite je na kriške i poslužite na zelenoj salati.