Dragocjeni izvori

Izvor bjelančevina.
Zahvaljujući visokom sadržaju bjelančevina, 100 g ocijeđene tunjevine osigurava desetinu dnevnih kalorijskih potreba odrasle osobe.

Lako probavljive, takozvane “plemenite” bjelančevine su nužne za rast i izgradnju tkiva te nam kroz proces stanične obnove čuvaju zdravlje i vitalnost.

100 g tunjevine u maslinovom ulju sadrži 18,5 g bjelančevina, što je više od količine koja se nalazi u svježem goveđem odresku iste težine. Ako uzmemo u obzir da je odrasloj osobi dnevno potrebno onoliko grama bjelančevina kolika je njezina težina u kilogramima, tunjevina je nesumnjivo idealno rješenje za dobro uravnoteženu, zdravu i laganu prehranu. Budući da naša tunjevina ne sadrži nikakvo vezivno tkivo, lako je probavljiva te je bez problema mogu jesti i djeca i starije osobe.

Bjelančevine nekih riba su posebno bogate argininom, aminokiselinom koju tijelo koristi za sintezu nitroksida koji je odgovoran za pravilan rad krvožilnog sustava i zaštitu arterijskih žila od ateroskleroze. Neki mali peptidi imaju i antioksidacijski učinak. 

Blagodati fosfora: Fosfor je jedan od najvažnijih minerala za naše tijelo te zajedno s kalcijem pridonosi zdravlju kostiju i zuba. Osim toga, fosfor ima ključnu ulogu u održavanju ravnoteže živčanog sustava.

Nutricionisti preporučuju unos 800 miligrama fosfora na dan. Budući da je tuna riba koja je najbogatija fosforom, 100 g tunjevine u maslinovom ulju osigurava oko 20% dnevne potrebe za ovim mineralom.

Riba i Mediteranska prehrana

Pravilna prehrana u kombinaciji s aktivnim životnim stilom igra ključnu ulogu u prevenciji brojnih patoloških bolesti, često zvanih “bolesti životnog stila”.

SAZNAJTE VIŠE

Dragocjen izvor zdravlja

Zahvaljujući visokom sadržaju bjelančevina, 100 g ocijeđene tunjevine osigurava desetinu dnevnih kalorijskih potreba odrasle osobe.

SAZNAJTE VIŠE

Za zdraviju i snažniju djecu!

Riba je neophodna hrana za svakoga, a posebno za djecu! Rio Mare tunjevina praktičan je i zdrav način uvođenja ribe u prehranu djece.

SAZNAJTE VIŠE

Zdravlje u samo par kalorija

Rio Mare proizvodi lakši su i hranjiviji od mnogih namirnica koje se često nalaze na našem stolu: usporedili smo ih kako bismo vam ponudili ukusne alternative.

SAZNAJTE VIŠE