Tuna sa boranijom, crvenim grahom i mentom
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2020/04/recipe_6.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 obroka
3 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
150g boranije ( zelenih mahuna)
100g kuhanog crvenog graha
1 mladi luk
1 komad bijelog celera s lišćem
mala jezgra salate
šaka svježe metvice
30g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
šaka tostiranih sezamovih sjemenki
3 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
150g boranije ( zelenih mahuna)
100g kuhanog crvenog graha
1 mladi luk
1 komad bijelog celera s lišćem
mala jezgra salate
šaka svježe metvice
30g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
šaka tostiranih sezamovih sjemenki
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2020/04/recipe_6.jpg)
1. Boraniju očistite, isperite i kuhajte u slanoj vodi oko 20 minuta.
2. Ogulite mladi luk, izrežite celer, tanko ga nasjeckajte zajedno s lukom. Stavite oboje u zdjelu i dodajte tunu u maslinovom ulju. Pospite nježno.
3. Kuhanu boraniju ocijedite, stavite na tanjur, dodajte crveni grah, tunu s povrćem i salatu razdijelite na male grozdove. Pospite svježom mentom, prženim sezamom i uljem.