Ispečen hljeb s tunjevinom i jajem na oko
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2018/12/Popecen-kruh-z-namazom-iz-tunine-in-jajcem-na-oko-1-e1552471928134.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
1 tuba Rio Mare Paté namaza od tunjevine
1 debela kriška domaćeg hljeba
1 jaje
1/2 crvenog luka
nekoliko listova zelene salate
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 kašika octa
sol
svježe mljeveni crni biber
1 tuba Rio Mare Paté namaza od tunjevine
1 debela kriška domaćeg hljeba
1 jaje
1/2 crvenog luka
nekoliko listova zelene salate
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 kašika octa
sol
svježe mljeveni crni biber
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2018/12/Popecen-kruh-z-namazom-iz-tunine-in-jajcem-na-oko-1-e1552471928134.jpg)
1. Ispecite hljeb na žaru. U međuvremenu narežite luk na tanke kriške i ispržite ga na malo ulja i soli dok ne postane proziran. Prokuhajte zdjelu vode i octa.
2. Kada voda prokuha, u nju razbijte jaje i kuhajte 3 minute dok se bjelanjak ne zgusne.
3. Na hljeb stavite zelenu salatu, Paté namaz od tunjevine, jaje, isprženi luk, začine i malo bibera. Poslužite odmah. Uživajte uz sok od jabuke s ledom.