Ispečen hljeb s tunjevinom i jajem na oko

SASTOJCI

za 4 osobe
1 tuba Rio Mare Paté namaza od tunjevine
1 debela kriška domaćeg hljeba
1 jaje
1/2 crvenog luka
nekoliko listova zelene salate
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 kašika octa
sol
svježe mljeveni crni biber

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Paté namaz od tunjevine

OTKRIJ VIŠE

    1. Ispecite hljeb na žaru. U međuvremenu narežite luk na tanke kriške i ispržite ga na malo ulja i soli dok ne postane proziran. Prokuhajte zdjelu vode i octa.

    2. Kada voda prokuha, u nju razbijte jaje i kuhajte 3 minute dok se bjelanjak ne zgusne.

    3. Na hljeb stavite zelenu salatu, Paté namaz od tunjevine, jaje, isprženi luk, začine i malo bibera. Poslužite odmah. Uživajte uz sok od jabuke s ledom.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI