Grčka salata od krompira i tunjevine

SASTOJCI

za 4 porcije
2 x 160g Rio Mare tune u maslinovom ulju
700g krompira srednje veličine
1 mladi luk
30 g crnih maslina
1 kašika dobro isušenih kapara umočenih u sirće
malo peršuna
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Krompir dobro operite i kuhajte u kipućoj vodi oko 30 minuta. Sitno nasjeckajte mladi luk i stavite u veću posudu sa kaparima, maslinama, maslinovim uljem i sjeckanim peršunom. Dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se kuha krompir.

    2.Ocijedite, ogulite i narežite krompir. Dodajte u posudu i lagano izmiješajte. Začinite solju i biberom.

    3. Ocijedite, isjeckajte tunu i dodajte krompiru.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI