Cezar salata s tunjevinom

SASTOJCI

za 4 porcije
2 x 160g Rio Mare tune u maslinovom ulju
250 g ciabatta hljeba
morska so
crni biber
origano
1/4 češnja bijelog luka
4 fileta inćuna sačuvana u ulju
75 g parmezana
1 kašika grčkog jogurta
pola limuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 glavica salate

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Narežite ciabatta hljeb na kockice, začinite uljem, solju i origanom i pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 180 °C, 15 minuta.

    2. Izmiješajte češnjak sa inćunima i parmezanom, dodajte jogurt, limunov sok i sve povežite bogatom količinom ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

    3. Filete tunjevine podijelite na komade i stavite na stranu.

    4. Povrće operite i osušite. Narežite ih na komade i pomešajte sa prethodno pripremljenim umakom.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI