Tjestenina s tunjevinom, mladim lukom i mrvicama hljeba

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom 80 g
350 g tjestenine
4 mlada luka
kriška odstajalog hljeba
grančica majčine dušice
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
300 g cherry-paradajza
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJ VIŠE

    1. Mladi luk narežite na tanke kolutove, popržite ga u neljepljivoj tavi s 30 g ulja i malo soli, dodajte malo vode i kuhajte desetak minuta na laganoj vatri, a zatim uklonite luk s tave i upotrijebite istu tavu sa sokom od luka da popržite paradajz, prethodo prepolovljene, povremeno miješajući.

    2. Prokuhajte puno vode i skuhajte tjesteninu.

    3. Dok se tjestenina kuha, narežite hljeb u kockice, popržite u tavi s majčinom dušicom i preostalim uljem. Ocijedite tjesteninu, pa dodajte luk, paradajz i tunjevinu s ljutom papričicom. Dobro izmiješajte i pospite prženim mrvicama hljeba i majčinom dušicom.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI