Sendvič s namazom od tunjevine, mladim artičokama i cherry-paradajzom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 tuba Rio Mare Paté namaza od tunjevine
6 kriški crnog hljeba
80 g ocijeđenih mladih artičoka u ulju
1 zreli paradajz
8 tankih kriški sira od bivoljeg mlijeka
nekoliko listova zelene salate

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Paté namaz od tunjevine

OTKRIJ VIŠE

    1. Lagano ispecite kriške hljeba. Narežite paradajz na kockice, a artičoke na trake.

    2. Stavite listove salate i četiri kriške mekog bivoljeg sira na dvije kriške hljeba. Izdašno premažite namazom od tunjevine i prekrijte narezanim paradajzom.

    3. Na to stavite nove dvije kriške hljeba, preostali sir i artičoke te ponovno premažite namazom. Na sendviče stavite preostale dvije kriške hljeba. Prerežite na pola i poslužite.

    Za još ukusniji obrok: uz tramezzine popijte čašu svježeg soka od ananasa. Trebate ukusnu zakusku? Nemojte propustiti ovo uravnoteženo i hranjivo jelo!

NAJPOPULARNIJI RECEPTI