Salata od tunjevine, krompira i pirjanog luka

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g zelene salate
50 g matovilca
1 luk
2 kuhana krompira
šaka crnih maslina
stabljika peršina
sok pola limuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
biber

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Nasjeckajte luk i lagano ga ispržite u tavi na malo ulja. Posolite po ukusu i smanjite vatru na minimum. Pržite nekoliko minuta dok luk ne postane proziran, ali ne i smeđ.

    2. Dodajte masline i nasjeckani peršin te maknite s vatre. Ogulite krompir, narežite ga na male trake i dodajte u umak. Posolite, pobiberite i dodajte limunov sok i malo maslinovog ulja.

    3. Aranžirajte salatu i krompir na tanjirima. Na vrh stavite raskomadanu tunjevinu. Poslužite odmah.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI