Salata od tunjevine i artičoka
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2018/12/Solata-s-tunino-in-srcki-articoke-e1552468125249.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
4 artičoke
sok 1 limuna
1 mrkva
1 glavica koromača
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni crni biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
4 artičoke
sok 1 limuna
1 mrkva
1 glavica koromača
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni crni biber
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2018/12/Solata-s-tunino-in-srcki-articoke-e1552468125249.jpg)
1. Očistite artičoke, odstranite stabljiku, vanjsko lišće i bodljice. Prerežite na pola i izvadite dlačice oko srčike i preostale bodljice. Narežite artičoke na vrlo tanke kriške i natopite u vodu i limunov sok.
2. Ogulite mrkvu i narežite je na dugačke tanke rezance s pomoću gulilice za krompir. Uzdužno narežite koromač na vrlo tanke rezance.
3. Ocijedite artičoke, dodajte malo soli, dosta papra i malo ulja, a zatim aranžirajte na tanjire s tunjevinom.