Salata od ječma s tunjevinom i pečenim povrćem
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2018/12/Jecmenova-solata-s-tunino-in-zelenjavo-na-zaru-e1552465657992.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 80 g
200 g ječma
1 crvena paprika
1 patlidžan
2 tikvice
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
ružmarin
sol
biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 80 g
200 g ječma
1 crvena paprika
1 patlidžan
2 tikvice
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
ružmarin
sol
biber
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.ba/wp-content/uploads/2018/12/Jecmenova-solata-s-tunino-in-zelenjavo-na-zaru-e1552465657992.jpg)
1. Kuhajte ječam u slanoj vodi 20 minuta, isperite ga pod hladnom vodom i dobro ocijedite.
2. Narežite tikvice i patlidžan na deblje kriške, a papriku na trake te potom svo povrće pecite u vrućoj tavi.
3. Nasjeckajte ružmarin, narežite pečeno povrće na kocke i sve promiješajte. Začinite biberom i uljem te dodajte ječam. Ocijedite tunjevinu, narežite je na komade i dodajte u zdjelu.