Kus-kus s tunjevinom, sušenim paradajzom i kukuruzom

SASTOJCI

za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
240 g kus-kus-a
150 g kukuruza
15-20 sušenog paradajza
pola poriluka
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svježa menta
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Namočite kus-kus u pola litre vruće vode, dodajte prstohvat soli, pokrijte i pričekajte nekoliko minuta da kus-kus omekša.

    2. Narežite poriluk na tanke kolutiće, a sušeni paradajz na trake, pa ih dinstajte s dvije kašike vode na neljepljivoj tavi.

    3. Paradajz i poriluku stavite u zdjelu, a zatim dodajte tunjevinu. Dodajte kukuruz koji ste prethodno isprali u hladnoj vodi i kus-kus. Začinite s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i malo nasjeckane svježe mente.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI