Tjestenina s tunjevinom, patlidžanom i crvenim lukom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
4 paradajza osušenih na suncu
6 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 crvena luka narezana na tanke trake
1 patlidžan narezan na kockice
4 natrgana lista bosiljka
350 g tjestenine rigatoni
sol i biber

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Natopite paradajz sušen na suncu u 120 ml (pola čaše) tople vode. U tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja te na njemu ispržite luk izrezan na tanke trake i posoljen. Nakon 2-3 minute dodajte patlidžan i pržite na jakoj vatri.

    2. Dodajte ocijeđenu tunjevinu i bosiljak, promiješajte i maknite s vatre. U mikseru ili blenderu promiješajte paradajz sušen na suncu s vodom u kojoj su se namakale i preostale 3 kašike maslinovog ulja. Po potrebi dodajte još vode kako biste dobili glatki umak.

    3. Prokuhajte veliki lonac slane vode i u njemu skuhajte tjesteninu dok ne postane al dente.

    4. Ocijedite tjesteninu, pomiješajte je s mješavinom od patlidžana i po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Posolite i pobiberite po ukusu.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI