Pire od boba sa filetima skuše sa žara i umakom od cherry paradajza

SASTOJCI

za 4 porcije
4 x 120 g Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
250g sušenog boba
150g Datterini paradajza
1 lovorov list
1 češanj bijelog luka
50g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
malo origana
sol i biber po ukusu
nekoliko listova bosiljka

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1.Bob operite u posudi s vodom, dobro ga ocijedite i stavite u lonac s lovorovim listom. Lonac napunite vodom (dovoljno da prekrije bob) i prokuhajte. Uklonite višak pjene s površine i kuhajte na tihoj vatri najmanje jedan sat.

    2.Dinstajte sitno nasjeckani bijeli luk na maslinovom ulju dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Dodajte prepolovljeni cherry paradajz i pirjajte nekoliko minuta. Začinite solju, bosiljkom i origanom. Uklonite s vatre.

    3. Uklonite bob s vatre kad je omekšao gotovo da će se raspasti i dobro izmrviti vilicom. Posolite.

    4. Rasporedite kašu od boba na četiri tanjira, dodajte filete skuše sa žara, pospite cherry paradajzom i s malo svježe mljevenog bibera.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI