Krostini od raženog hljeba sa filetima skuše i kruškama


SASTOJCI
za 4 porcije
4 kriške raženog hljeba
2 x 120 g Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
manja glavica jednog radiča (zamjenski može i crveni kupus)
1 kruška
200g Caprino sira
20g pinjola
1 očišćeni limun
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu
4 kriške raženog hljeba
2 x 120 g Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
manja glavica jednog radiča (zamjenski može i crveni kupus)
1 kruška
200g Caprino sira
20g pinjola
1 očišćeni limun
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta

1. Nasjeckajte oguljene kruške i uklonite sjemenke i jezgru. Nasjeckajte radič i prerežite kriške hljeba na pola.
2. Zagrijte grill tavu, tostirajte kriške hljeba i izgrilujte narezanu krušku. Na tavi lagano propržite pinjole.
3. Rasporedite Caprino sir na kriške hljeba, prekrijte radićem, kriškama kruške i ocijeđenim filetima skuše. Krostine ukrasite naribanom limunovom korom, prstohvatom bibera i prepečenim pinjolama.