Krostini od raženog hljeba sa filetima skuše i kruškama

SASTOJCI

za 4 porcije
4 kriške raženog hljeba
2 x 120 g Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
manja glavica jednog radiča (zamjenski može i crveni kupus)
1 kruška
200g Caprino sira
20g pinjola
1 očišćeni limun
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Nasjeckajte oguljene kruške i uklonite sjemenke i jezgru. Nasjeckajte radič i prerežite kriške hljeba na pola.

    2. Zagrijte grill tavu, tostirajte kriške hljeba i izgrilujte narezanu krušku. Na tavi lagano propržite pinjole.

    3. Rasporedite Caprino sir na kriške hljeba, prekrijte radićem, kriškama kruške i ocijeđenim filetima skuše. Krostine ukrasite naribanom limunovom korom, prstohvatom bibera i prepečenim pinjolama.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI