Fileti skuše s hrskavim krompirom

SASTOJCI

za 4 porcije
4 x 120 g Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
600g neoguljenog mladog krompira
1 ljutika
1 lovorov list
nekoliko grančica timijana i ruzmarina
50g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Neoguljeni krompir dobro operite, isijecite na kriške, namočite u hladnoj vodi i osušite. Luk sitno nasjeckajte, nasjeckajte timijan i ruzmarin i ostavite malo za dekoraciju.

    2. Stavite krompir, usitnjene začine, ljutiku i lovorov list u tavu sa uljem. Kuhajte na jakoj vatri, stalno miješajući, sve dok ne poprimi zlatnu boju.

    3. Krompir začinite solju i biberom i ukrasite grančicama timijana i ruzmarina.

    4. Vrući hrskavi krompir poslužite s dobro ocijeđenim filetima skuše sa žara. Za bolji okus, poslužite s kriškama limuna.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI