Fileti skuše s hrskavim krompirom


SASTOJCI
za 4 porcije
4 x 120 g Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
600g neoguljenog mladog krompira
1 ljutika
1 lovorov list
nekoliko grančica timijana i ruzmarina
50g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu
4 x 120 g Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
600g neoguljenog mladog krompira
1 ljutika
1 lovorov list
nekoliko grančica timijana i ruzmarina
50g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta

1. Neoguljeni krompir dobro operite, isijecite na kriške, namočite u hladnoj vodi i osušite. Luk sitno nasjeckajte, nasjeckajte timijan i ruzmarin i ostavite malo za dekoraciju.
2. Stavite krompir, usitnjene začine, ljutiku i lovorov list u tavu sa uljem. Kuhajte na jakoj vatri, stalno miješajući, sve dok ne poprimi zlatnu boju.
3. Krompir začinite solju i biberom i ukrasite grančicama timijana i ruzmarina.
4. Vrući hrskavi krompir poslužite s dobro ocijeđenim filetima skuše sa žara. Za bolji okus, poslužite s kriškama limuna.