SLJEDIVOST

Saznajte odakle dolazi Vaša tunjevina.

Obveza transparentnosti, sljedivosti proizvoda.

Tunjevina koja stiže na stolove miliona potrošača u Italiji i širom svijeta ima svoju pozadinu, od porijekla do dolaska na police trgovina.

Njena biografija je “napisana” na svakoj konzervi kako bi potrošač znao tu informaciju. Od trenutka ulova tune, do njene obrade, konzerviranja i sterilizacije, ona je pod neprestanim nadzorom.

Na brodovima, u fabrici i laboratorijima gdje se na proizvodima provode razne kontrole i analize, tuna putuje s etiketom koja prikazuje njeno ime, prezime i adresu: proizvođač zna iz kojeg je mora potekla, na kojem je brodu putovala, u kojoj je seriji bila u tvornici, u kojoj je limenci bila konzervirana te u kojoj je kutiji ta konzerva bila.

U slučaju pronalska bilo kakve mane uzorka, ovaj sistem omogućuje proizvođaču da upotrebom istog postupka pronađe slične mane na drugim proizvodima kako bi na taj način poduzeo korektivne mjere. Isto tako, taj sistem omogućava proizvođaču ocjenjivanje kvalitete posla kojeg je obavio dobavljač, u bilo kojem trenutku tokom proizvodnog procesa.

Za više informacija pišite na:
qualitaresponsabile@boltonalimentari.it

Saznajte odakle dolazi Vaša tunjevina

Za više informacija ispunite našu kontakt formu.

U želji za što direktnijim i transparentnijim odnosom s našim potrošačima, razvili smo poseban informacijski kanal koji djeluje u realnom vremenu. Pišite nam svoje sumnje, zahtjeve i pitanja.


Naši stručnjaci će Vam brzo odgovoriti: na Vaše pitanje uslijedit će naš odgovor.