Tjestenina sa skušom, paprikom i đumbirom


SASTOJCI
350g tjestenine
2 x 125g Rio Mare fileta skuše u maslinovom ulju
1 žuta paprika
8 komada suhog paradajza u ulju
1 mladi luk
malo đumbira
2 kriške starog hljeba
50g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 češnjak bijelog luka
nekoliko listova svježeg bosiljka
sol po ukusu
Stampa Ricetta

1. Zagrijte veliki lonac slane vode. Izdrobite hljeb na kockice i sameljite u sjeckalici. Mrvice tosta prepržite na tavi sa 10g maslinovog ulja. Papriku narežite na kockice, a sušeni paradajz na komadiće. Ogulite i nasjeckajte đumbir, mladi i bijeli luk.
2. Bijeli i mladi luk prepržite na tavi sa preostalim maslinovim uljem. Dodajte papriku, sušeni paradajz i đumbir i začinite solju. Dinstajte desetak minuta, često miješajući. Izvadite luk i dodajte dobro ocijeđene, narezane filete skuše.
3. Skuhajte tjesteninu, a vodu u kojoj ste kuhali pastu, dodajte u u povrće i skušu. Ocijedite tjesteninu i dodajte ju ostalim sastojcima. Ostavite da kuha još minut na jakoj vatri.
4.Narezanim listovima bosiljka i preprženim mrvicama hljeba ukrasite jelo i poslužite.