Makaroni s maslinama, skušom i cherry paradajzom au gratin


SASTOJCI
za 4 porcije
2 x 125g Rio Mare fileta skuše u maslinovom ulju
350g makarona
400g cherry paradajza
40g prezle
30g ribanog parmezana
1/2 kašike origana
1 češanj bijelog luka
2 kašike nasjeckanih crnih maslina
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
2 x 125g Rio Mare fileta skuše u maslinovom ulju
350g makarona
400g cherry paradajza
40g prezle
30g ribanog parmezana
1/2 kašike origana
1 češanj bijelog luka
2 kašike nasjeckanih crnih maslina
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
Stampa Ricetta

1. Zagrijte rernu na 200 °C i stavite veliki lonac slane vode da proključa.
2. Prepolovite cherry paradajz i rasporedite ih u posudu za pečenje sa sitno nasjeckanim bijelim lukom. Začinite cherry paradajz sa malo soli, origanom, prezlom i ribanim parmezanom. Začinite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 30 minuta.
3. Skuhajte tjesteninu, ocijedite i ostavite na stranu vodu u kojoj se tjestenina kuhala. Tjesteninu pospite s paradajzom au gratin, vodom u kojoj ste kuhali tjesteninu, maslinama i fileima skuše. Ukrasite svježim origanom i poslužite.