Rio Mare

Smanji sliku

rio_mare_year_60

Prvo pojavljivanje crno-bijelog grisina

Vrtuljak 1968
YS8Y0GMat9Y

Usred ekonomskog procvata Talijani traže modernost i praktičnost i za stolom, ali bez kompromisa na kvalitetu i okus. Rio Mare pogađa ravno u centar počevši s poznatom ružičastom limenkom koja će tijekom godina postati najomiljenija u Italiji. Na tržištu se pojavila konzervirana tunjevina u maslinovom ulju, evocirajući arome mora i postavljajući nove standarde meke, ali čvrste teksture ribljeg mesa: ono je toliko mekano da se može rezati grisinom!

Naše 1960-e

Prekretnica

1965. godine osnovan je Trinity Alimentari, koji sada nosi ime Bolton Alimentari, te je izgrađena tvornica u Cermenateu koja će postati najveća tvornica za proizvodnju tunjevine u Europi.
1966. godine rođen je brend Rio Mare zajedno sa svojim najpoznatijim proizvodom, konzerviranom tunjevinom u maslinovom ulju.
1969. godine pokrenuta je prva reklamna kampanja s poznatom sloganom "Rio Mare, tako mekana da se može rezati grisinom", koji osigurava njezin uspjeh.

rio_mare_year_70

Grisini
u boji

Oglas 1978
OEq54ap1MoM

Kvalitetna tunjevina Rio Mare postaje česti proizvod na obiteljskom popisu za kupovinu, čuva se u kredencima i nosi u košarama na piknike. U tjestenini ili salatama? Nije važno. Važan je samo izvrstan okus kojeg jednako vole i djeca i odrasli. Rio Mare postaje vodeći brend na talijanskom tržištu, a počinje graditi ugled i u inozemstvu.

Naše 1970-e

Prekretnica

1970. godine Rio Mare postaje vodeći brend na talijanskom tržištu.
1978. godine Grčka postaje prva zemlja koja distribuira Rio Mare izvan Italije.

rio_mare_year_80

Talijani i
tunjevina Rio Mare

Rio Mare tunjevina 1989
aaTQWA8uhwA
Insalatissime 1986
q6mGPvpPYnk
Rio Mare tunjevina 1989
_3U2g2rAIio

Rio Mare odgovara na potrebu davanja novih okusa  tunjevini. Na tržištu se pojavljuje Rio Mare tunjevina u vlastitom soku i Rio Mare tunjevina u ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Mijenjaju se navike Talijana: više vremena provode van kuće, manje u kuhinji. Kako bi spriječio monotoniju istih starih jela, Rio Mare izbacuje na tržište svoju inovativnu liniju proizvoda Insalatissime.

Naše 1980-e

Prekretnica

1986. prva reklamna kampanja za Rio Mare Insalatissime.
1987.  "Otvorena mora"; kampanja za tunjevinu u maslinovom ulju postaje najnezaboravnija i najemitiranija reklamna kampanja.

rio_mare_year_90

Oživljavanje
grisina

Rio Mare tunjevina 1994.
DkFIYchFD2Y
Rio Mare 1992
9iREwU7O734
Rio Mare Snack 1996
B1lZq98uBxw

Lozinka: riba je zdrava. Puno plemenitih bjelančevina, malo masnoća izvrsne kvalitete. One uključuju dragocjenu omega-3 masnu kiselinu koje posebno puno ima u lososu, skuši i tuni. Rio Mare svojim novim proizvodima, filetima lososa i filetima skuše, zadovoljava i gurmane i zdravstveno osviještene. Na tržište je lansiran Rio Mare Snack (sada Patè), prvi riblji namaz u tubi: prava revolucija!

Naše 1990-e

Prekretnica

1992. lansiranje Rio Mare fileta lososa.
1996. lansiranje Rio Mare Snack koji kasnije postaje Rio Mare Paté.

rio_mare_year_2000

Kvaliteta tune
žutih peraja

Oglas "Otvorena mora" 2001
45OTuNyAtIc

U neodoljivom ritmu "Voulez-vous Patè avec moi?", Rio Mare Patè postaje vodeći na tržištu. Potraga za autentičnošću i inovacijom razlikuje nove proizvode osmišljene za sve profinjenija nepca: ručno obrađeni i kuhani pod pritiskom Rio Mare fileti tunjevine i Rio Mare Steak od tunjevine.

Naše 2000-e

Prekretnica

2000. godine, pojavio se nezaboravni slogan "Voulez-vous Paté avec moi?"; na tržište je izbačen Rio Mare Tuna Steak: aroma i čvrsta tekstura zahvaljujući specijalnoj metodi kuhanja pod pritiskom.
2003. lansiranje Rio Mare fileta tunjevine.
2009. Rio Mare je jedan od osnivača i članova ISSF-a (International Seafood Sustainability Foundation / Međunarodna organizacija za održivost morske hrane; www.iss-foundation.org), neprofitne organizacije čiji su ciljevi održivost tunolova, smanjenje slučajnog ulova i zaštita morskog ekosustava.

rio_mare_today

Tunjevina koju
voli cijela obitelj

Rio Mare tunjevina 2001
V1xubdSVKIo
Per Pasta 2011
Cdb6ei9R60s
Insalatissime 2011
LPQne_fHH2U
Losos 2012
fhNi1jNTXaA
Fileti skuše 2012.
nUXKnPp0MPI

Rio Mare pokreće projekt "Odgovorna kvaliteta" u kojem ističe svoju obvezu poštivanja okoliša i ljudi duž opskrbnog lanca. Održivo ribarstvo i zaštita morskog ekosustava temeljni su za ovu obvezu, što pokazuje lansiranje linije Rio Mare Pole & Line (riba ulovljena štapom). Na tržište je kao rezultat tehnološkog istraživanja izbačen i Rio Mare Leggero, prva tunjevina u ulju koju ne treba cijediti, s 30% manje masnoća.

Rio Mare danas

Prekretnica

2011. Rio Mare izdaje svoje prvo Izvješće o odgovornoj kvaliteti i održivosti.
2012. tehnologija napreduje te je lansiran Rio Mare Leggero, sva aroma tunjevine u ulju, ali s 30% manje masnoća. Rio Mare je danas u Europi i svijetu visokokvalitetan talijanski brend koji spaja okus i zdravlje te je pouzdan, siguran, inovativan i idealan za one koji paze na svoju prehranu.