Panzerotti s tunjevinom i Scamorza sirom

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
120 g dimljenog i naribanog scamorza sira
5-6 sušenog paradajza u ulju, ocijeđenih i tanko narezanih
4-5 listova bosiljka, mljevenih
sol i biber
1 tijesto za pizzu ili hljeb 500 g
4 šolje, odnosno 1 l suncokretovog ulja.

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. U zdjelu stavite sir, tunjevinu razdvojenu na komade, paradajz i bosiljak pa dobro promiješajte. Posolite i pobiberite po ukusu.

    2. Tijesto razvaljajte na debljinu od 1/2 cm i izrežite kolutove dužine od 6 cm. Pokrijte kolutove čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 20 minuta.

    3. Svaki kolut razvaljajte kako biste dobili kolutove duljine 12 cm. Stavite kašiku nadjeva na svaki kolut i preklopite na pola da biste oblikovali oblik polumjeseca. Pritisnite rubove da biste ih potpuno zatvorili. Zagrijte ulje u velikoj tavi.

    4. Pržite više panzerotta istovremeno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite na papirnate ubruse da se ocijede i poslužite odmah.

    Panzerotti se također mogu peći. Zagrijte peć na 200° C. Lim za pečenje obložite masnim papirom i pecite panzerotte do zlatno-smeđe boje.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI