Rio Mare

Smanji sliku

Odgovornost

Koncept odgovorne kvalitete znači punu odgovornost za kvalitetu duž cijelog opskrbnog lanca, od trenutka ulova ribe do trenutka kada ona dođe na vaš stol.

Odgovorna kvaliteta

Svjestan svoje odgovornosti prema ljudima i okolišu, Bolton Alimentari počeo je posvećivati veliku pozornost pitanju održivosti. Iz tog je razloga 2011. odlučio objaviti svoj program "Odgovorna kvaliteta i društvena odgovornost". Koncept odgovorne kvalitete znači punu odgovornost za kvalitetu duž cijelog opskrbnog lanca, od trenutka ulova ribe do trenutka kada ona dođe na vaš stol. Ta je odluka potvrdila i osnažila dugogodišnju predanost tvrtke društvenim i ekološkim pitanjima te naznačila put kojim će se tvrtka nastaviti razvijati.
7 područja odgovorne kvalitete na koja se tvrtka usredotočila su:

  • Tunolov i zaštita ekosustava
  • Poštivanje okoliša
  • Poštivanje ljudi
  • Sljedivost proizvoda
  • Odabir i upravljanje sirovinama
  • Analize i kontrole
  • Prehrana i zdravlje

Kao glavni dokaz predanosti dioničarima i transparentnog dijaloga, Bolton Alimentari je 2011. objavio prvo Izvješće o održivosti.
Preuzmi Izvješće o održivosti

"U našoj ulozi tržišnog vođe suočeni smo s izazovom i obvezom istraživanja novih načina koji će učiniti našu tvrtku održivijom", objašnjava Ernesto Trovamala, direktor tvrtke Bolton Alimentari. "Ponosni smo na ovaj prvi korak koji ukazuje na trud koji smo uložili posljednjih godina, no svjesni smo da je to tek prvi korak prema izgradnji tvrtke koja je sve više sukladna vrijednostima koje izražava kultura i društvena osjetljivost."
U prosincu 2011. nezavisno tijelo DNV Business Assurance certifikatom je ovjerilo program "Odgovorna kvaliteta i društvena odgovornost".
Preuzmi DNV certification dokument.